Dají se ještě sehnat půjčky bez registru?

Na internetu je mnoho článků, které zmiňují nebankovní online půjčku bez registru. Stejně tak můžete najít různé společností, které je inzerují. Tyto články a nabídky jsou ale zastaralé. Proto si dávejte pozor, většina společností pro ověřování údajů při žádosti o půjčku do výplaty registry využívá a kontroluje. Nutí je k tomu nový zákon o spotřebitelském úvěru, který platí asi 3 roky, od roku 2016. Mají povinnost do registru nahlédnout.

Bankovní i nebankovní společnosti musí vždy prověřovat tzv. registr. Ovšem je v tom háček. Není určeno, jaké konkrétní registry musí prověřovat. V ČR existuje několik registrů, podle kterých se evidují lidé, kteří nespláceli půjčky včas, nebo je nezaplatili vůbec. Registry dlužníků zanamenávají informace o tom, co a kdy jste platili. Banky i nebankovní firmy do registrů nahlíží, aby si ověřily platební morálku a schopnost klienta. V případě i nejlevnějších hypoték 2021 vždy, v případě ostatních půjček jak kdy. Pokud chcete, můžete si sami ověřit, jak na tom jste a o výpis z registru si požádat sami.

  • Například NRKI – Nebankovní registr klientských informací – Mají sem přístup leasingové, úvěrové a nebankovní společnosti (HomeCredit i jejich Kamali, Provident Financial, SOS Credit, Viva credit, Tommy Stachi apod)
  •  BRKI – Bankovní registr klientských informací – Do něj mají přístup banky (ČS, ČSOB, KB, Moneta a UniCredit Bank) Užívat je mohou banky 
  •  SOLUS Sdružení na Ochranu Leasingu a Úvěru Spotřebitelů
  • REPI Registr platebních informací – Patří sem společnosti, které poskytují koupi na splátky, půjčky, nákupy, nákupy s odloženou splatností – Twisto), e-shopy, operátoři apod. (ViaSMS, Zaplo, Fair Credit, Provident Financial a další)
  • registr INSOLVENCÍ 
  •  registr EXEKUCÍ
  •  EUCB Registr European Credit Bureau
Tip redakce:  Twisto platba je nová platba online

Když má člověk zápis v registru INSOLVENCÍ, končí. Nikdo mu už nikde nepůjčí. Když má zápis v kterémkoliv jiném, tak pořád má šanci, že dostane půjčku, protože některé společnosti nahlíží jen do určitých registrů. Záleží to tedy na štěstí a náhodě. Pokud ale zápis v registru máte, raději se předem nespoléhejte, že půjčku získáte.

Jak je tedy možné, že někdo inzeruje půjčku bez registru, a je vůbec možné ji v dnešní době získat?

Ano, možné to je. Díky skutečnosti, že je několik registrů, ale každý obsahuje trochu jiné záznamy, tak se může stát, že nebankovní společnost bude zkoumat ten, kde zrovna žádný zápis člověk nemá.

V takovém případě vám půjčku můžou poskytnout. Další možností je i zpětný pronájem nemovitosti.

Tip redakce:  Rychlé půjčky bez registru, na co si dát pozor?

Navíc stále platí, že konečné rozhodnutí, jestli vám poskytne nebo neposkytne úvěr, záleží na dané společnosti a její ochotě nést riziko. Pokud máte dostatečně doložené příjmy, může se stát že i přesto vám půjčí.

Ano, tedy půjčky bez registru existují, ale není to samozřejmost. Mnoho informací na internetu již není aktuálních.

Pokud si přesto půjčku vezmete, zvažujte moudře s ohledem na výši půjčky, dobu splatnosti, úrok, a  případné poplatky za prodlení. I když vám půjčku poskytnou, a vy ji nebudete zvládat splácet, opět na to doplatíte jen vy sami. Proto se vyplatí uvažovat rozumně. Pokud si nejste jistí, zkuste například bezplatnou finanční poradnu financnitisen.cz, kde s vámi vaši situaci proberou.

Tip redakce:  Představení služby ProfiPrekladatel.cz

Nejste přihlášen. Přihlásit se

Aktuality z domova

Aktuality z domova partner rubriky Zprávy

Aktuální Zprávy

Čerstvé zprávy a události z domova i ze světa. Aktuality ze světa sportu a financí. Novinky v oblasti módy a bydlení. Zprávy aktuálně.

Profi články

Profi články je portál na vydávání Tiskových zpráv. Profi články je zpravodajsky portál společnosti Press Media. info@press-media.cz, profi-clanky.cz

Aktuality Facebook Like Box

Finmag

Finanční zpravodajství. Business News.

NAVRCHOLU.cz

Foto galerie

Přihlásit se | Design DonV optimalizace PageRank.cz